Filet z morszczuka w płatkach jaglanych

0 (0 ocen)

  • 10 min

Taką rybkę przygotujemy szybko, jest bardzo smaczna a dzięki płatkom jaglanym ma chrupiącą skórkę:)

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    3 filety z morszczuka (około ½ kg)
    50 g płatków jaglanych
    jajko
    3 łyżeczki mąki
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka przyprawy do dań np. Kucharek
    ½ łyżeczki tymianku
    olej do smażenia

Filet z morszczuka w płatkach jaglanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety osuszamy, posypujemy przyprawami.
  • 2. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i płatkach.
  • 3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Porady

podajemy np. z ziemniaczkami i dowolną surówką czy sałatką:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy