Filet w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta pociąć na więkrze kawałki, oprószyć solą i piepszem.
Cebulę pociąć w kostkę, przełożyć na patelnię.Fileta również poukładać,.obsmarzać delikatnie z obu stron, ale nie przypiekać.
W między czasie dodać zmiażdżony i posiekany czosnek, papryczkę chili ,startą na więkrzych oczkach marchewkę i część pietruszki. Resztę pietruszki zostawić w kawałku.
Przyprawić bazylią, ziołami prow., wegetą,
Zalać wodą i dusić do miękkości na małym ogniu, pilnować aby woda się nie wygotowała.
Po dodaniu wody będzie trzeba doprawić solą i pieprzem .
2.Śmietanę rozkłucić w 1/3 szklanki wody, oraz gorącym sosem.
Połączyć ze sosem , dodać natkę pietruszki
Gotować 5 minut.
3.W razie potrzeby sos zagęstnić mąką ziemniaczaną.
Pół łyżki rozpuścić w odrobinie wody i powoli dodawać do sosu. Trzeba uważać aby sos nie zgęstniał za bardzo.
Danie dobrze smakuje z ziemniakami i sałatką z marchewki
Komentarze