Figi w szynce szwarcwaldzkiej

0 (0 ocen)

  • 30 min

• Znakomita wykwintna przekąska, która może być podawana zarówno na ciepło jak i zimno. Słodka figa i słona szynka wzajemnie uzupełniają swój smak,

  • 30 min

Składniki:

  • • 4 świeże figi
    • 4 mini kulki mozzarelli
    • 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
    • pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Przekąski

Figi w szynce szwarcwaldzkiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Figi umyć, przekroić na krzyż, ale nie do końca.
    • W rozcięcie włożyć kulkę mozzarelli.
    • Każdą figę owinąć szynką. Na jedną figę potrzeba 1,5 plastra szynki.
    • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut.
    • Gotowe posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować