Finger food - pomidorki cherry z pastą wiosenną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Maleńkie pomidorki, któż ich nie lubi :) Polecam tą przekąskę każdemu kto dba o zdrowie a ma ochotę urozmaicić nieco przyjęcie :) Nieco pracochłonne, ale efekt..... niesamowity! :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pomidorki cherry (najlepsze z gałązkami): 24 sztuk
    - Serek śmietankowy kanapkowy: 100 gramów
    - kiełki brokuła: 1 pęczek
    - rzodkiewki: 4 sztuki
    - szczypiorek młody: 1 pęczek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Ser

Finger food - pomidorki cherry z pastą wiosenną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki obrać z gałązek, wyciąć tak aby został kawałek gałązki przy pomidorku, umyć. Z pomidorków wyciąć górę tak aby powstała przykrywka, a spód pomidorków bardzo cienko przyciąć aby stabilnie stał na talerzu. Ze środka pomidorów wydrążyć miąższ (ja pomogłam sobie nożem i drugą strona łyżeczki).
  • 2. FARSZ: kiełki, szczypiorek i rzodkiewki umyć, drobno posiekać, wymieszać z serkiem, przyprawić solą, pieprzem.
  • 3. Gotowym farszem wypełnić pomidorki, przykryć kapeluszami (ja użyłam szprycy z szeroką końcówką), ułożyć na płaskim talerzu, posypać świeżo zmielonym pieprzem, udekorować kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować