Finger food - ogórki z pastą awokado i kiełkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zdrowo, smacznie , szybko i wiosennie:) Świetna przekąska nie tylko na grilla!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórek zielony: 1 sztuka
    - awokado: 0.5 sztuki
    - limonka: 0.5 sztuki
    - serek śmietankowy: 4 łyżeczki
    - rzodkiewka: 3 sztuki
    - szczypiorek cienki posiekany: 2 łyżki
    - kiełki (u mnie lucerny): 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Finger food - ogórki z pastą awokado i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka dokładnie myjemy, kroimy na plastry (o grubości do 1 cm), wydrążamy z góry odrobiną miąższu, odstawiamy.
  • 2. Awokado obieramy, rozdrabniamy widelcem, skrapiamy limonką, rzodkiewki obieramy ze skóry, kroimy w drobna kosteczkę, łączymy, dodajemy serek, jogurt, szczypiorek, mieszamy.
  • 3. Ogórki osuszamy ręcznikiem papierowym, ja wykroiłam wzorek ze skórki, nakładamy pastę, dekorujemy kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować