Feijoada completa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Zimą stawiam na rozgrzewające i sycące potrawy. Tak właśnie powstała moja wersja brazylijskiego gulaszu. Zapraszam do wypróbowania, zwłaszcza, jeśli lubicie ostre, aromatyczne potrawy.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • - 30 dag wołowiny
    - 20 dag karkówki wieprzowej
    - 10 dag kabanosów
    - 20 dag boczku
    - 2 czerwone cebule
    - 5 ząbków czosnku
    - duża papryka czerwona
    - szklanka mieszanki meksykańskiej Hortex (bez fasolki szparagowej)
    - 2 papryczki chilli
    - puszka czerwonej fasoli
    - sól czosnkowa
    - przyprawa do wołowiny
    - pieprz kajeński
    - ostra i słodka papryka
    - pieprz
    - 4 łyżki oliwy
    - 2 łyżki masła
    - pęczek szczypiorku
    - pęczek pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Feijoada completa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę i wołowinę ugotować po czym pokroić w małą kostkę. Pokroić w kostkę boczek, paprykę i cebulę, czosnek posiekać w cieniutkie plasterki, a kabanosy pokroić w małe kawałki. Wrzucić boczek do garnka i wytopić tłuszcz na bardzo małym ogniu. Po 5 minutach zwiększyć ogień, dodać oliwę z masłem. Gdy tłuszcze się połączą dodać paprykę, cebulę, czosnek, kabanosy oraz posiekane bardzo drobno papryczki (bez pestek) i warzywa z mieszanki Hortexu. Podsmażyć przez parę minut, po czym dodać pokrojone mięso wieprzowe i wołowe i wymieszać. Dolać szklankę wody i dusić przez 15 minut. Po tym czasie mocno doprawić, by gulasz był bardzo ostry, dodać fasolę osączoną z zalewy i gotować do miękkości. Podawać posypany poszatkowanym szczypiorkiem i pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Brazylijska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować