Faworki z piekarnika – wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: mąki, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier – wymieszać. W środku zrobić dołek, wlać olej, ocet i 1 łyżkę wody – wymieszać. Następnie dolewać wodę i zagniatać ciasto. Ciasto wkładamy do woreczka foliowego i chłodzimy około 30 minut. Następnie ciasto wałkujemy bardzo cienko, kroimy na cienkie prostokąty, nacinamy w środku i przeciągamy jeden z końców paska. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy faworki w małych odstępach. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy na złoty kolor – u mnie 15 minut. Wystudzone faworki posypujemy cukrem pudrem.
Porady
1.faworki można oprószyć cukrem pudrem z odrobiną cynamonu.
Komentarze