Fasolka szparagowa z pomidorami, papryką i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię fasolkę, wymyśliłam w takiej wersji,którą bardzo polecam

  • 30 min

Składniki:

  • Fasolka szparagowa1/2kg
    • Papryka czerwona 1 szt.
    • Cebula 1 szt.
    • Kiełbasa 30dkg.
    • Pomidory średnie 3 szt.
    • Papryka słodka 1 łyżka
    • Pieprz,sól, masło 1/2 kostki

Fasolka szparagowa z pomidorami, papryką i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić z ogonków ugotować w posolonej wodzie i odcedzić.
    Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle,dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz kiełbase.Podsmażyć 10min.Na koniec wrzucić .pomidory obrane ze skórki i smażyć kolejne 10min.
    Gdy mamy już gotowe dodać pokrojoną fasolkę,paprykę w proszku,pieprz i sól..Wszystko dokładnie wymieszać chwilę podsmażyć i danie gotowe.



    Smacznego życzę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy