Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny dodatek do obiadu. Taka fasolka kojarzy mi się z moim domem rodzinnym :)

  • 30 min

Składniki:

  • 400g fasolki szparagowej
    Ok 50g masła
    3 łyżki bułki tartej
    Sól do smaku

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy końce strąków fasoli. Myjemy warzywa.
    Do posolonej, wrzącej wody wrzucamy fasolkę, gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut (albo do czasu, kiedy fasolka będzie miękka). Można też przygotować warzywa na parze.
    Na patelnie wsypujemy bułkę tartą, chwile podsmażamy, dodajemy masło, rozpuszczamy go i znowu chwile podsmażamy. Dodajemy fasolkę i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy