Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę

4.5 (178 ocen)

Smaczna jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka podczas spotania ze znajomymi.

Składniki:

  • ( Na 6 słoików 0,3l.)
    1kg fasolki szparagowej
    2 duże cebule
    4 ząbki czosnku
    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    200g.koncentratu pomidorowego
    1 łyżka soli
    1 łyżka pieprzu
    1 łyżeczka chili
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Fasolę umyć , odciąć końce pokroić w małe kawałki ( 5-6 części)
    Gotować do miękkości , odcedzić.
  • sałatka z fasolki 2. Cebulę posiekać drobno , czosnek przecisnąć przez praskę , połączyć z fasolką.
  • w słoikach 3. Gotową sałatkę nakładać ścisło do wyparzonych słoików.
  • sałatka w słoikach 4. Zalewa:Wszystkie składniki wymieszać razem , zagotować.
    Zalewą napełniać słoiki z sałatką.
    Zakręcić szczelnie , pasteryzować ok.10 min.
    Odstawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
  • 5.
    Sałatka nadaje się do spożycia po tyg.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować