Fasolka szparagowa w pomidorach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawa ta jest łatwa i szybka w wykonaniu, często przygotowywana w gruzińskiej kuchni:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - olej: 1 łyżka
    - pomidory duże: 4 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - zioła: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
    W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.
    Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.
    Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować