Fasolka po Brytońsku

5 (1 ocen)

  • 40 min

ten przepis to od babci

  • 40 min

Składniki:

  • 1 Opakowanie Fasolki Jaś
    1 słoik przecieru pomidorowego
    3 laski kiełbasy
    żeberko wędzone
    kostka bulionu
    pieprz sól
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    2 łyżki oleju
    1/4 margaryny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolka po brytońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień przed gotowaniem namocz fasolę i zostaw ją na noc do namoknięcia
  • 2. Następnego dnia zmień wodę i zagotuj fasolę z listkiem laurowym - w zależności od wielkości ziaren, będzie gotowała się do miękkości ok. 2-3 godzin.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy margaryna i dodajemy pokrojoną kiełbasę w kostkę i smażymy.Potem dodajemy przecier pomidorowy i wlewamy wszystko do fasolki.
  • 4. na patelni zrób zasmażkę z mąki i oleju i pomieszaj i wlej do fasolki i mieszaj aż zgęstnieje.Dopraw do smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować