Fasolka po bretońsku

4.5 (166 ocen)

  • 10 min

Pyszne, proste i sycące danie jednogarnkowe:) W sam raz na chłodne wieczory :)

  • 10 min

Składniki:

  • - 500 g fasoli typu „Jaś”
    - 250 g kiełbasy
    - 125 g boczku
    - 200 g koncentratu (duży słoiczek)
    - 3 cebule
    - majeranek
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę opłukać i zalać wodą na około 12 godzin. Po namoczeniu zmienić wodę, posolić i gotować na małym ogniu do miękkości (około 1 godzinę). W czasie gotowania fasoli poszatkować cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Kiedy fasola będzie miękka przełożyć zawartość patelni do rondla z fasolą i pogotować jeszcze chwilę na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować