FASOLKA PO BRETOŃSKU

0 (0 ocen)

z dodatkiem dziczyzny

Składniki:

  • 0,5 kg fasoli jaś
    30 dag kiełbasy cienkiej
    20 dag kiełbasy z dziczyzny
    1 cebula
    2 liście laurowe
    koncentrat pomidorowy lub domowy przecier pomidorowy
    ostra papryka w proszku
    2 łyżeczki majeranku
    2 liście laurowe
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy przez noc. Następnie odlewamy wodę, nalewamy nową, gotujemy fasolę pod przykryciem, dorzucamy liście laurowe. Kiełbasę kroimy w większą kostkę, przesmażamy z pokrojoną w pióra cebulą. Gdy fasola już zmięknie, dodajemy kiełbasę z cebulą, gotujemy jeszcze 10 min. Dodajemy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze kilka minut aby sos zgęstniał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować