Faszerowane szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W mojej kuchni dominują warzywa. To danie robię często, bo zasmakowało moim dzieciom, a przepis dostałam od mamy

Składniki:

  • ● 4 pomidory
    ● 2 łyżki oliwy
    ● cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 20 dag szpinaku
    ● 15 dag pieczarek
    ● 5 dag startego parmezanu
    ● sól
    ● pieprz

Faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy.
    Cebulę kroimy w kostkę,
    czosnek przeciskamy przez
    praskę. Pieczarki i szpinak
    myjemy i siekamy.
  • 2. Pomidory myjemy, ścinamy
    wierzchy i wydrążamy
    miąższ, odkładamy.
  • 3. Cebulę i czosnek smażymy
    5 minut. Wsypujemy pieczarki
    i podsmażamy. Wkładamy
    szpinak i mieszając, dusimy
    4 minuty. Dodajemy miąższ
    z pomidorów i parmezan.
    Odparowujemy, doprawiamy
    i faszerujemy pomidory
  • 4. Pomidory zapiekamy w naczyniu
    żaroodpornym ok. 15
    minut w temp. 140 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy