Faszerowane serkiem topionym

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować dla rodziny, zwłaszcza że zawsze smakuje im to, co przyrządzam.

Składniki:

  • ● 4 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 20 dag serka topionego
    ● 8 łyżeczek majonezu
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
    ● bułka tarta
    ● szczypta vegety
    ● 2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Faszerowane serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy.
    Kroimy w 8 plastrów i lekko
    rozbijamy. Oprószamy z obu
    stron solą i pieprzem. Serek
    topiony kroimy w 8 plasterków.
  • 2. Każdy plaster mięsa smarujemy
    łyżeczką majonezu
    i kładziemy po porcji serka
    topionego. Zwijamy w roladki
    i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy
    w rozkłóconych
    z vegetą jajkach, a następnie
    w bułce tartej.
  • 3. Roladki smażymy w mocno
    rozgrzanym głębokim oleju na
    średnim ogniu na złoto. Osączamy
    z tłuszczu na papierowym
    ręczniku.

Porady

Roladki będą mniej kaloryczne i bardziej pikantne, jeżeli zamiast majonezem posmarujemy je ostrą musztardą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować