Faszerowane polędwiczki w sosie winnym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie należy do tych pożeranych oczami.:)

  • 30 min

Składniki:

  • NADZIENIE:
    - 150 g suszonych śliwek
    - 1 łyżeczka masła
    - ser camembert

    SOS Z CZERWONEGO WINA:
    - 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
    - 4 łyżki powideł śliwkowych
    - skórka starta z pół mandarynki
    - szczypta pieprzu

    SAŁATKA Z RUKOLĄ :
    - mieszanka sałat z rukolą
    - 1 mandarynka
    - 10 sztuk czerwonych przepołowionych winogron
    - sos winegret
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane polędwiczki w sosie winnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę pokroić w 1,5 cm plasterki i delikatnie roztłuc. Opruszyć solą. Ser camembert pokroić na mniejsze kawałki.W misce wymieszać składniki nadzienia. Na każdym filecie położyć 1 lub 2 śliwki suszone i jeden kawałek sera. Następnie zwinąć w rulonik i owinąć plasterkiem szynki. Przygotować sos. W garnku umieszczamy składniki na sos i gotujemy ok. 5 minut mieszając. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło i smażymy roladki z każdej strony.Każdy bok po około 2-3 min na wolnym ogniu.
    Przygotować sałatkę mieszając w salaterce rukolę, mandarynkę i pokrojone winogrona, wlać winegret. Usmażone polędwiczki polewamy sosem winnym , podajemy z sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować