Faszerowane polędwiczki w sosie winnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę pokroić w 1,5 cm plasterki i delikatnie roztłuc. Opruszyć solą. Ser camembert pokroić na mniejsze kawałki.W misce wymieszać składniki nadzienia. Na każdym filecie położyć 1 lub 2 śliwki suszone i jeden kawałek sera. Następnie zwinąć w rulonik i owinąć plasterkiem szynki. Przygotować sos. W garnku umieszczamy składniki na sos i gotujemy ok. 5 minut mieszając. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło i smażymy roladki z każdej strony.Każdy bok po około 2-3 min na wolnym ogniu.
Przygotować sałatkę mieszając w salaterce rukolę, mandarynkę i pokrojone winogrona, wlać winegret. Usmażone polędwiczki polewamy sosem winnym , podajemy z sałatką.
Komentarze