Faszerowane papryki

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne i pożywne danie dla całej rodziny

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -7 papryk
    -60dag mięsa mielonego
    -3 woreczki ryżu
    -1 duża cebula
    -2 ząbki czosnku
    -3 łyżki przecieru pomidorowego
    -pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Cebule i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu aż się zarumienią.
  • 2. Do dużej miski wsypujemy ryż, dodajemy mięso, cebulę z czosnkiem i przecier. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • 3. Papryki myjemy, odcinamy czubki i wycinamy gniazda nasienne. Do każdej nakładamy farsz i przykrywamy odciętym wcześniej wieczkiem.
  • 4. Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować