Faszerowane kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie masy na kotlety:
4 jajka gotujemy na twardo, następnie po wystudzeniu kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Podobnie kroimy cebulę. Czerstwą bułkę namaczamy na chwilę w przegotowanej wodzie po czym odsączamy. Do odsączonej bułki dodajemy pokrojone jajka, cebulę, surowe jajo, wyciśnięty czosnek oraz doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy.
Przygotowanie farszu:
Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i podduszamy do miękkości na patelni, przyprawiamy.
Z masy formujemy małe placuszki, na środek których nakładamy farsz, następnie formujemy z nich kotlety i smażymy aż do zarumienienia na oleju.
Porady
Do farszu można dodać starty żółty ser, będą wtedy bardziej sycące.
Komentarze