Faszerowane jajka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ozdobią stół na każdą okoliczność.

  • 35 min

Składniki:

  • 12 jajek
    150 g świeżego szpinaku
    100 g serka topionego
    1 cebula
    ząbek czosnku
    pęczek szczypiorku
    pęczek koperku
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Faszerowane jajka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Po wystygnięciu rozkroić na pół, wyjąć żółtka.
  • 2. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojony szpinak, a po chwili serek topiony. Mieszać do momentu aż serek się rozpuści. Zostawić do wystygnięcia. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekany szczypiorek i koperek, wystudzoną masę i majonez.
  • 3. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Połówki jajek wypełnić masą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy