FASZEROWANE JAJKA W KUBECZKACH Z OGÓRKA

5 (163 ocen)

  • 35 min

Zdrowo , smacznie, szybko.Ta ładna i smaczna przystawka ozdobi i umili wspólny czas spędzany przy stole.

  • 35 min

Składniki:

  • 6jaj ugotowanych na twardo
    1ogórek zielony długi
    3 łyżeczki twarogu z papryką
    kawałek czerwonej papryki
    1/2 pęczka szczypiorku
    3 łyżeczki majonezu
    słodka mielona papryka w proszku
    sól
    zielona pietruszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Faszerowane jajka w kubeczkach z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty ogórek pokroić na 6 równych kawałków.
    Każdy kawałek wydrążyć, pozostawiając dno grubości 1 cm, aby we wgłębieniu można było ustawić jajko.
  • 2. Jajka obrać ze skorupki.
    Od szerszej strony jajka, odciąć gruby plaster i delikatnie, aby nie uszkodzić białka, wyjąć żółtko.
  • 3. Żółtka utrzeć z twarożkiem i majonezem, wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką i posiekanym szczypiorkiem.
    Przyprawić solą i słodką papryką w proszku
    Farszem napełnić jajka, ustawić w kubeczkach z ogórka.
  • 4. Udekorować majonezem i zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować