Faszerowane dramstiki z surówką z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podudzi usuwamy kości. Boczek i kiełbasę kroimy w paski i nadziewamy mięso, posypujemy przyprawą. Wkładamy do naczynia otworem do góry i schładzamy 2 godziny. Panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy.
2.Składniki na sos mieszamy. Kapustę, czosnek i natkę siekamy. Pomidory, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Jajka kroimy w ósemki. Kapustę dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy czosnek i 1/2 ogórków i kukurydzy. Drugą mieszamy z 1/2 pomidorów i cebuli. Do 3. wsypujemy 1/2 cebuli i ogórków.
3.Układamy warstwowo doprawiając i polewając sosem. Na wierzch wykładamy resztę kapusty, pomidorów, kukurydzy i jajka. Polewamy sosem.
Komentarze