Faszerowane awokado

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska na mały głód!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - awokado: 1 sztuka
    - ser twarogowy: 2 łyżki
    - szynka parmeńska: 1 plaster
    - tymianek (gałązka): 1 sztuka

Faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obrać, przekroić, wyciągnąć pestkę.
    Ser twarogowy pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą,
    pieprzem, chilli i dobrze wymieszać.
    Plaster szynki podzielić na dwie części, zrolować by powstał dosyć duży otwór,
    wcisnąć w środek po pestce,
    nałożyć po łyżce farszu do środka każdego plastra szynki,
    polac łyżką sosu czosnkowego, oprószyć pieprzem
    i udekorować gałązką
    tymianu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy