Faszerowana papryka z serem pleśniowym

4.48 (165 ocen)

  • 45 min

Potrawa na chłodne, jesienne dni.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 papryki
    Ser pleśniowy (np. Brie)
    Kilka listków rucoli

    Farsz:
    1 średnia cebula
    4 pomidory
    2 ząbki czosnku
    Ok. 400 g mięsa mielonego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1,5 łyżeczki cukru
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Faszerowana papryka z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Następnie podsmażamy mięso mielone. Po delikatnym usmażeniu dodajemy pomidory pokrojone w cząstki i przecier pomidorowy, sól, pieprz i cukier do smaku. Chwilę dusimy.
  • 2. Wydrążamy papryki. Nakładamy farsz z listkami rucoli i kawałkami sera pleśniowego.

  • 3. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 35 min, aż zmięknie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Ser pleśniowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować