Faszerowana papryka kaszą kuskus

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Ta papryka ma na prawdę bogate wnętrze ;)

  • 20 min

Składniki:

  • Przepis na 1 porcję.



    Duża czerwona papryka

    Pół szklanki kaszy kuskus marki kupiec

    Pół małej cukinii

    Parę pieczarek

    1 mała marchewka

    Por – zielona cześć

    Dymka

    Żółty ser

    Oliwa

    kostka rosołowa

    Sól i pieprz, przyprawa curry
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana papryka kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kupiec 1. Myjemy i osuszamy paprykę, ścinamy „kapelusz” i wydrążamy z nasion. Całą paprykę nacieramy oliwą.
  • 2. Na patelni smażymy pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię oraz por i dymkę.
  • 3. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem z dodatkiem curry i kostki rosołowej. Czekamy 5 minut aż kasza napęcznieje.
  • 4. Żółty ser i ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę.
  • faszerowana papryka kuskusem 5. Wszystko razem mieszamy (kaszę z warzywami i serem), doprawiamy wg uznania i nadziewamy paprykę. Na sam wierzch dajemy żółty ser.
  • 6. Tak nadzianą paprykę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy aż skórka papryki się pomarszczy (około 20 – 30 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza gryczana Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować