Cukinia faszerowana serem pleśniowym

4.5 (183 ocen)

Pyszna oraz niskokaloryczna :)

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    ćwiartka cebuli
    50 gramów sera z niebieską pleśnią
    łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów
    świeży imbir
    sól
    1 łyżeczka posiekanego szczypioru
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Cukinia faszerowana serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię wydrążamy. Miąższ drobno siekamy. Wydrążone cukinie solimy i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę. Jak się lekko podsmaży dodajemy posiekany miąższ cukinii. Delikatnie solimy, smażymy na małym ogniu często mieszając. Dodajemy ok. łyżkę startego świeżego imbiru.
  • 3. Podpieczone cukinie wyjmujemy z piekarnika i uzupełniamy farszem. Zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. I pieczemy kilka minut.
  • 4. Na koniec kładziemy pokrojony w kawałki ser pleśniowy i pieczemy do momentu aż ser się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Ser pleśniowy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować