Faszerowana biała papryka z grilla

4.5 (199 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wegetariańska przekąska z grilla. Soczysta papryka stożkowa z aromatycznym nadzieniem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biała papryka stożkowa: 4 sztuki
    - biały kozi ser: 200 gramów
    - pomidorki koktajlowe: 4 sztuki
    - koperek: 1 pęczek
    - czosnek: 1 ząbek
    - czarnuszka: 1 szczypta
    - oliwa: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Grill

Faszerowana biała papryka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek, posiekany koper, zmiażdżony czosnek i czarnuszkę mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Paprykę lekko nadcinamy od góry, delikatnie usuwamy pestki i napełniamy serową masą do 3/4 wysokości. Koniec zatykamy pomidorkiem koktajlowym.
  • 3. Papryki smarujemy obficie oliwą, układamy na aluminiowej tacce i pieczemy na grillu z obu stron aż lekko zbrązowieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kozi ser Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować