faszerwowana papryka - wersja na Halloween

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana kaszą pęczak oraz warzywami.

Składniki:

  • 4 papryki najlepiej kolorowe u mnie żółta i czerwona

    4 serki topione, u mnie o smaku cebuli i szczypiorku

    woreczek ugotowanej kaszy pęczak
    marchewka
    korzeń pietruszki
    3 szalotki
    2 łodygi selera naciowego
    curry około łyżeczki
    pieprz cayenne
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz kolorowy
    2 łyżki masła
    3 jajka ugotowane na twardo
    sos sojowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerwowana papryka - wersja na halloween - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryki nacinamy na wzór dyń na Halloween. 1. Z papryk ścinamy górę i wydrążamy gniazda nasienne. Papryki wycinamy na wzór dyń na Halloween.
  • gotowy farsz 2. Przygotowanie farszu:
    Marchewkę i pietruszkę obieramy, następnie ścieramy na tarce. Szalotki kroimy w talarki.Łodygi selera kroimy w plasterki. Warzywa podduszamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Do podduszonych warzyw dodajemy pokrojone w kostkę jajka. Wsypujemy ugotowaną kaszę pęczak. Mieszamy doprawiamy do smaku sosem sojowym, curry, pieprzem kolorowym oraz pieprzem cayenne.
  • przed pieczeniem 3. Farszem napełniamy papryki. Na wierzch każdej kładziemy trójkącik serka topionego. Przykrywamy górną częścią papryki.
  • 4. Paprykę pieczemy w naczyniu żaroodporny lekko podlewając wodą, w 180 stopniach C około 30 minut.

Porady

Paprykę z takim nadzieniem można oczywiście przygotować w tradycyjnej formie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować