Farfalle z botwinką i serem feta

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Botwinkę przygotowałam w podobny sposób jak szpinak, ale jest ona od niego bardziej delikatna w smaku. Jest to dobry pomysł na szybki letni obiad, gdy nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron (kokardki): 100 gramów
    - botwinka (same listki): 150 gramów
    - cukinia: 100 gramów
    - feta: 50 gramów
    - szczypiorek (posiekany): 3 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól (morska): 0.5 łyżki
    - pieprz (świeżo mielony): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Dania główne Farfalle

Farfalle z botwinką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farfalle z botwinką i serem feta 1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Listki botwinki, bez buraczków i łodyżek, umyć, dokładnie odsączyć z wody i pokroić.
    W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek pokrojony w plasterki, chwilkę podgrzać nie rumieniąc. Dodać pokrojoną botwinkę i mieszając podsmażyć przez 2-3 minuty. Do rondla przełożyć odcedzony makaron, delikatnie wymieszać i wszystko podgrzewać przez moment.
  • 3. Cukinię pokroić na kawałki i krótko grillować na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
  • 4. Rondel z makaronem odstawić z ognia, dodać grillowaną cukinię, doprawić solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • 5. Makaron podawać posypany pokruszonym serem feta i posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować