Farfalle z sosem pomidorowym z mascarpone

0 (0 ocen)

Idealne na obiad jak i na kolację

Składniki:

  • 200 g makaronu
    200 g mięsa mielonego z indyka
    puszka pomidorów,krojonych
    2 łyżki sera mascarpone
    bazylia,oregano
    sól,pieprz
    2 główki czosnku
    200 g startego sera żółtego
    1-2 łyżki oleju
    125 ml wody

Farfalle z sosem pomidorowym z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente .
    Na dużą patelnię wlej olej,rozgrzej.
    Wrzuć czosnek a po chwili mięso,smaż do zarumienienia się mięsa.
  • 2. Do mięsa dodaj pomidory wraz z zalewą oraz wodę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut. Dodaj ser mascarpone, dokładnie wymieszaj.
    Dopraw solą,pieprzem,oregano i bazylią.
    Posyp żółtym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy