elegancka zupa na białym winie z cynamonem i grzankami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonała zupa na każdą imprezę. Nie jest pracochłonna i podaje się ją w malutkich miseczkach.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rosół (mocny): 8 szklanek
    - żółtko: 3 sztuki
    - śmietana 18%: 0.5 szklanki
    - białe wino wytrawne: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - cynamon: 1 szczypta
    - grzanki: 2 szklanki

Elegancka zupa na białym winie z cynamonem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować rosół. Kiedy będzie letni zmiksować z żółtkami, winem i śmietaną. Doprawić solą. Podgrzewać na małym ogniu ( w garnku emaliowanym lub ze stali nierdzewnej) stale mieszając, aż zupa stanie się gładka i kremowa. Podawać w małych miseczkach z grzankami. Posypać cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy