rogaliczki francuskie z powidłami

4.5 (168 ocen)

Rogaliczki są bardzo szybkie do zrobienia.

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    2 łyżki mleka
    1 słoiczek powideł śliwkowych z rumem
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliczki francuskie z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. · Wyciąć radełkiem trójkąty z ciasta francuskiego.
    · Każdy trójkąt posmarować powidłami śliwkowymi.
    · Zwinąć w rulonik od szerszej strony, uformować rogaliki.
    · Każdy rogalik posmarować po wierzchu mlekiem.
    · Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 10 – 12 minut.
    · SMACZNEGO !!!

    P.S. Rogaliczki dla naprawdę niespodziewanych gości !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować