Ekspresowe leczo z kiełbaskami i kabanosem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Czasami bywają takie dni, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie czasochłonnego obiadu, czy wyjście do sklepu po zakupy. W takim momencie doskonale sprawdzają się półprodukty, z których przyznam, że rzadko korzystam i... przegląd lodówki.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 słoik leczo paprykowego z pieczarkami (680g)
    Dodatkowo u mnie:
    50g kabanosów
    6-7 kiełbasek cielęcych
    1 cebula
    2-3 łyżki oleju
    1 łyżeczka tymianku (płaska; opcjonalnie)
    sól, pieprz

Ekspresowe leczo z kiełbaskami i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski i kabanosy należy pokroić na mniejsze kawałki i z posiekaną cebulą - podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
    (Najlepiej robić to w głębokiej patelni lub garnuszku.)
  • 2. Dodać leczo i opcjonalnie tymianek.
    Całość przykryć pokrywką i dusić przez kilkanaście minut.
    Na końcu, w razie konieczności potrawę doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Gotowe danie idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem lub ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy