Czasami bywają takie dni, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie czasochłonnego obiadu, czy wyjście do sklepu po zakupy. W takim momencie doskonale sprawdzają się półprodukty, z których przyznam, że rzadko korzystam i... przegląd lodówki.
25 min
Składniki:
1 słoik leczo paprykowego z pieczarkami (680g)
Dodatkowo u mnie:
50g kabanosów
6-7 kiełbasek cielęcych
1 cebula
2-3 łyżki oleju
1 łyżeczka tymianku (płaska; opcjonalnie)
sól, pieprz
Ekspresowe leczo z kiełbaskami i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbaski i kabanosy należy pokroić na mniejsze kawałki i z posiekaną cebulą - podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
(Najlepiej robić to w głębokiej patelni lub garnuszku.)
2.Dodać leczo i opcjonalnie tymianek.
Całość przykryć pokrywką i dusić przez kilkanaście minut.
Na końcu, w razie konieczności potrawę doprawić solą i pieprzem.
3.Gotowe danie idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem lub ulubionymi dodatkami.
Komentarze