Ekspresowe francuskie babeczki z masą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne i ekspresowe babeczki z ciasta francuskiego z masą.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g ciasta francuskiego
    1 sloiczek ok 200 ml masy bakaliowej lub dowolnej masy do wypieków
    3 łyżeczki cukru trzcinowego

Ekspresowe francuskie babeczki z masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Za pomocą foremki do ciasteczek, wycinam ok 27 kółek o średnicy ok 4 cm.

    Do silikonowej foremki kładę jedno koło następnie za pomocą łyżeczki kładę masę bakaliową, przykrywam drugim kółkiem i znów za pomocą łyżeczki nakładam masę, przykrywam trzecim plackiem.

    Wierzch posypuję cukrem trzcinowym. Tak powstaje 9 babeczek.

    Piekę ok 30 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy