Ekspresowe ciasto kokosowe

4.51 (190 ocen)

Pyszne i szybkie ciasto

Składniki:

  • - 150 ml mleka
    - 60 g masła
    - 240 g wiórków kokosowych
    - 150 g cukru
    - 1 jajko
    - 40 g mąki
    - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    - 200 g świeżego ananasa pokrojonego w kostkę

    Dodatkowo:

    - 25 g wiórków kokosowych do posypania
    - masło
    - bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ekspresowe ciasto kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło. Po wystudzeniu mieszamy z wiórkami kokosowymi i cukrem. Dodajemy jajko, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ananasa do ciasta, jeszcze raz mieszamy i przekładamy całość do foremki o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na koniec oprószamy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (153 ocen)

ekspresowe ciasto

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ekspresowe ciasto bez pieczenia

To może cię zainteresować