ekspresowe ciasto z serem i jagodami

4.49 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Z tym ciastem można kombinować na różne sposoby. Jest niezawodne, mega szybkie, wymaga tylko miski i trzepaczki lub miksera i smakuje świetnie z każdymi dodatkami. W smaku jest wolgotne, a dzięki dodatkowi oleju i kefiru fajnie sprężyste i pulchne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • (blaszka 24*24 cm)
    2,5 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka kefiru (lub maślanki)
    1/2 szklanki oleju
    3 jajka
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    masa serowa:
    300 g twarogu mielonego
    1/2 opakowania budyniu waniliowego
    2 łyżki cukru
    dodatkowo: 400 g jagód
    kruszonka:
    50 g mąki
    35 g masła
    35 g cukru
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ekspresowe ciasto z serem i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto:Wszystkie składniki razem wymieszać trzepaczką (lub zmiksować). Wylać ciasto na blaszkę.
  • 2. Ser, cukier i budyń zmiksować, łyżką rozłożyć na cieście. Wyłożyć na wierzch jagody.
  • 3. kruszonka:Wszystkie składniki razem zagnieść, posypać po jagodach. Piec około godziny w 175*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować