Ekspresowe muffinki z truskawkami i kruszonką

4.49 (193 ocen)

  • 35 min

Robi się je bardzo szybko z truskawkami smakują wyśmienicie

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    1 szkl. jogurtu naturalnego
    1/2 szkl. oleju
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 dag przekrojonych na pół truskawek

    Kruszonka (wszystkie składniki wyrobić aby uzyskać kruszące się ciasto)
    1 szkl. mąki
    1/2 szkl. cukru
    100 gram roztopionego masła
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Ekspresowe muffinki z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki truskawkowe 1. Z tej porcji ciasta wychodzi ok. 16-18 muffinek.
    Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.
    W jednym naczyniu wymieszać mokre składniki (jogurt, olej i jajka), w drugim większym sypkie (mąkę, cukier, proszek do pieczenia), mokre składniki wlać do suchych, wymieszać łyżką aby się połączyły.
  • Muffinki truskawkowe 2. Do każdej foremki nałożyć łyżkę ciasta, na to wcisnąć kilka połówek truskawek i posypać kruszonką.
  • 3. Babeczki piec około 25 minut w 170 st. C.

Porady

Te muffinki można przygotować z każdym rodzajem owoców, z tego przepisu zamiast babeczek można także upiec ciasto, proporcje są na tortownicę o średnicy 24 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować