Egzotyczna jaglanka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jeśli lubicie zdrowe śniadania, to jest to propozycja dla Was. Kasza jaglana na mleku kokosowym z dodatkiem słodkiego mango i banana. Warto mieć zawsze w szafce dobre mleko kokosowe, można z nim czynić cuda ;)

  • 25 min

Składniki:

  • • ok. 250 ml. mleka kokosowego
    • ok. 250 ml. wody
    • 1 torebka kaszy jaglanej
    • 1/2 mango średniej wielkości
    • 1 banan
    • 2-3 łyżki cukru palmowego lub brązowego

Egzotyczna jaglanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka dodajemy wodę i cukier, doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy kaszę i gotujemy ją na sypko (ok. 8 minut). Mango obieramy i kroimy w kostkę. Banana obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a potem w kostkę.
    Kiedy kasza będzie już gotowa, wyjmujemy ją z mleka, a owoce wrzucamy do mleka po kaszy i gotujemy przez 3-4 minuty. Owoce wyjmujemy cedzakiem z mleka i mieszamy z kaszą. Przed podaniem polewamy kilkoma łyżkami mleka, w którym gotowały się owoce i kasza.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy