Egzotyczny gulasz

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zwykłe dania zmieniam w niezwykłe, bo w kuchni ważna jest wyobraźnia.

Składniki:

  • ● 40 dag wieprzowiny
    ● czerwona papryka
    ● marchewka
    ● 4 plastry ananasa
    ● 4 łyżki keczupu
    ● 1-2 łyżki mąki
    ● kilka łyżeczek sosu sojowego
    ● przyprawy: sól, pieprz, imbir, curry, zioła prowansalskie
    ● oliwa
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Egzotyczny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i kroimy
    w paski. Z papryki usuwamy
    gniazdo nasienne. Z ananasem
    kroimy w kostkę.
  • 2. Mięso kroimy w kostkę.
    Oprószamy solą. Smażymy
    ok. 10 minut na oliwie w woku
    lub głębokiej patelni. Obficie
    skrapiamy sosem sojowym.
    Dodajemy warzywa i ananasa. Smażymy ok. 15 minut,
    co jakiś czas mieszając.
  • 3. Pod koniec smażenia dodajemy
    keczup. Zagęszczamy
    wymieszaną z wodą mąką.
    Doprawiamy szczyptą imbiru,
    curry, pieprzem i ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować