Dziki szalot (slaski) POTRAWA REGIONALNA

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

To potrawa regionalna Przekazywana byla z pokolenia na pokolenie Dziki szalot nazwa pochodzi od tego ze co mieli to dali Tu nie dajemy groszku ani majonezu to nie jest salatka jarzynowa To szalot dziki slaski.

  • 60 min

Składniki:

  • Ilosc skladnikow wedlug uznania
    ziemniaki kawalek boczku kilka platow sledziowych (matjas ) kiedys dawano solone a dzisiaj marynowane
    marchew
    pietruszka
    ogorki kiszone
    jaja
    cebula
    sol pieprz musztarda do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Dziki szalot (slaski) potrawa regionalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa umyc ugotowac w mundurkach w osolonej wodzie W osobnym garnku ziemniaki i w innym marchewki i pietruszki
    Ostudzic obrac pokroic w kostke
  • 2. jaja ugotowac na twardo
    ostudzic obrac pokroic w kostke
  • 3. cebule obrac pokroic w drobna kostke
  • 4. ogorki kiszone pokroic w kostke
  • 5. boczek pokroic w kostke
    przetopic na patelni tak aby powstaly skwarki (NIE PRZYPALIC)
  • 6. filety sledziowe pokroic w kostke
  • 7. wszystkie skladniki umiescic w misce Na samym koncu wlac skwarki z tluszczem Doprawic do smaku pieprzem sola i musztarda Wymieszac i szalot gotowy do spozycia !

Porady

NIE ZMIENIAJ PRZEPISU !!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować