Dżem z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Proste, pyszne, zdrowe ;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - czarne porzeczki: 2 kilogramy
    - cukier: 1 kilogram
    - żel-fix do dżemów: 1.5 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dżem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i oczyszczone porzeczki wymieszałam z żel-fixem, zagotowałam, dodałam cukier, gotowałam jeszcze minutę. Cały czas trzeba mieszać. Po minucie wyłączyłam, zdjęłam powstałą pianę i wpakowałam dżemik do wyparzonych słoików, postawiłam je do góry dnem i poczekałam, aż całkowicie ostygną. Koooniec!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować