Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą

0 (0 ocen)

Dynia w kolejnym daniu, zapraszam:)

Składniki:

  • ½ dyni Hokkaido
    200 g pieczarek
    ½ czerwonej papryki
    1 cebula
    200 g kiełbasy podwawelskiej
    2 łyżki oleju
    1 łyżka octu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka soli
    ½ łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    1 łyżeczka ziół dalmatyńskich
    ½ łyżeczki suszonej szałwii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2a05nqf 1. Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do rozgrzanego rondla wrzucić cebulkę pokrojona w małą kostkę i zeszklić ją. Dodać dynię i również zeszklić. Wlać około ½ szklanki wody, przykryć i poddusić dynię. W między czasie pokroić paprykę w łupki około 2cm a następnie dodać ją do garnka. Pieczarki obrać i pokroić w dużą kostkę. Dodać do garnka i dusić z resztą warzyw. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w średniej wielkości kostkę. Połączyć z resztą składników i dusić jeszcze prze 5-8 minut. W miedzy czasie w miseczce wymieszać ocet, sól koncentrat i pozostałe przyprawy. Dodać do garnka i dobrze wymieszać. Ponownie zagotować i zdjąć z ognia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kiełbasa Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować