Dynia na ostro

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Dynia do obiadu

  • 30 min

Składniki:

  • 500 - 600 g dyni (oczyszczonej)
    pół papryki czerwonej
    pół cebuli
    szczypta chili
    papryka czerwona słodka
    bazylia
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    oregano
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dynia na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię pokroić w kostkę równej wielkości, paprykę i cebulę w drobną kosteczkę.
    W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę, następnie po chwili dynię i paprykę.
    Dodać przyprawy i sól do smaku, smażyć ok 20 min i mieszać od czasu do czasu.
    Podawać do mięsa zamiast ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować