Duszonka

4.49 (184 ocen)

  • 45 min

Szybka,tania i łatwa potrawa obiadowa.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    ½ kg kiełbasy
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    Przyprawa do ziemniaków
    Majeranek
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Kiełbasę i cebulę w kostkę. Czosnek siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę. Rumienimy chwilę.
  • 2. Następnie dodajemy ziemniaki , kiełbasę i czosnek. W początkowej fazie musimy uważać żeby nam się nie przywarło. Jak tak, to wlewamy więcej oleju. Przykrywamy i dusimy ok. 30 od czasu do czasy mieszając.
  • 3. Po tym czasie doprawiamy przyprawą, solą pieprzem i majerankiem i dusimy do tego czasu aż ziemniaki będą miękkie.

Porady

Danie wyśmienicie smakuje z zimnym kefirem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować