Duszone udo gęsie

4.5 (169 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z buraczkami na puree ziemniaczanym

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - udka gęsie lub indycze: 2 sztuki
    - Włoszczyzna HORTEX: 1 opakowanie
    - Buraczki HORTEX: 1 opakowanie
    - śliwki bez pestek HORTEX: 1 opakowanie
    - mix sałat Fit&Easy: 1 opakowanie
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - jabłko: 1 sztuka
    - masło: 50 gramów
    - śmietana: 100 mililitrów
    - ocet winny: 50 mililitrów
    - miód: 2 łyżki
    - rodzynki: 0.5 szklanki
    - świeży koperek: 1 łyżka
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - sól, pieprz: 0.5 łyżeczki
    SOS:
    - Wiśnie bez pestek HORTEX: 1 opakowanie
    - cebula: 1 sztuka
    - czerwone wytrawne wino: 100 mililitrów
    - masło: 1 łyżka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - cynamon mielony: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone udo gęsie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udo gęsie obsmażamy na maśle i przekładamy do garnka. Dodajemy włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Dusimy około 2 godzin.
  • śliwki HORTEX 2. Buraczki smażymy na maśle, odparowujemy, dodajemy rodzynki, śliwki, obrane i utarte jabłko, miód i ocet. Dusimy pod przykryciem około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Sałata Fit & Easy Active 3. W trzecim garnku gotujemy ziemniaki, odcedzamy, dodajemy masło i śmietanę, a następnie miksujemy na gładką masę. Całość układamy na mieszance sałat FIT&EASY i posypujemy świeżym, posiekanym koperkiem.
  • Wiśnie Hortex 4. By przygotować sos smażymy cebulę, dorzucamy rozmrożone wiśnie, podlewamy czerwonym winem, dodajemy cynamon i łyżeczkę cukru. Przed podaniem dodajemy odrobinę zimnego masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować