Duszona Wątróbka Drobiowa z Rozmarynem

4.5 (143 ocen)

  • 35 min

Robię taką od zawsze, nigdy nie wychodzi sucha.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej
    200 ml mleka
    1 cebula
    1 jabłko
    4 łyżki mąki
    3 łyżki sosu sojowego
    majeranek
    świeża gałązka rozmarynu
    sól, pieprz, szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona wątróbka drobiowa z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy, ewentualnie dzielimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Zostawiamy ją na mniej więcej godzinę, W tym czasie pozbędzie się gorzkiego smaku i stanie się łagodniejsza.
    Osączamy ją na sitku i oprószamy mąką.
    Cebulę kroimy w piórka i smażymy na odrobinie smalcu. Dodajemy do niej wątróbkę i rozmaryn. Przyrumieniamy wszystko, szybko na dużym ogniu. Wrzucamy jabłka pokrojone w cząstki (mogą być ze skórką).
    Zmniejszamy ogień na najmniejszy, doprawiamy dużą ilością majeranku, pieprzem i sosem sojowym. Przykrywamy i dusimy (wciąż na najmniejszym ogniu) około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować