Duszona wątróbka na złocistej cebulce

0 (0 ocen)

  • 30 min

To danie jest wyjątkowo szybkie do zrobienia. Smakuje rewelacyjnie i jest zdrowe. Gdy poda się je z frytkami zyska nowego charakteru

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    2 cebule
    3 łyżki margaryny
    100 ml mąki
    80 ml mleka
    szczypta soli

Duszona wątróbka na złocistej cebulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę drobiową umyć i oczyścić.
    Każdy kawałek zamoczyć w mleku i obtoczyć w mące.
    Na patelni rozpuścić margarynę i położyć wątróbkę.
    Smażyć do momentu aż będzie miękka i ciemna (po naciśnięciu nie będzie
    krwi).
    Na koniec wątróbkę posolić (ważne by nie solić wcześniej, bowiem zrobi
    się twarda).
    Cebule obrać i pokroić, następnie zeszklić na patelni.

Komentarze

Podobne przepisy