Duszona kapusta kiszona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kiszoną poszatkuj. Włóż do garnka zalej szklanką wody, dodaj ziele angielskie, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni roztop masło, podsmaż cebulę, dodaj pieczarki. Wszystko podsmaż, doprawiając świeżo zmielonym pieprzem, odrobiną soli, oraz ostrą i słodką papryką.
2.Podsmażone pieczarki wraz z cebulą dodać do kapusty, jak również przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Gotować do miękkości kapusty od czasu do czasu mieszając.
Porady
Jeżeli woda z kapusty na wyparowała a kapusta nie jest miękka należy dolać odrobinę w czasie gotowania.
Komentarze