Przygotowanie nie nastręcza zbyt wiele pracy, a wygląda wspaniale. A ja tak lubię ładne i kolorowe jedzenie. I co ważne danie jest naprawdę niskokaloryczne czyli po ostatnich obfitych dniach w sam raz dla nas:)
Składniki:
100 g sznycla z piersi kurczaka
1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
2 łyżki soku z cytryny
Sól
50 g mrożonej fasolki szparagowej
50 g mrożonego kalafiora
3 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżka pestek granatu
Drobiowy warkocz z warzywami gotowanymi na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z kurczaka rozkroić na trzy paski. W miseczce wymieszać sól z tymiankiem oraz pieprzem cytrynowym. Dodać sok z cytryny. Wymieszać. Włożyć mięso do marynaty i odstawić na 30 min
2.ut. Po tym czasie zebrać „w garść” końce pasków i spiąć je wykałaczką. Następnie zapleść warkocz i zabezpieczyć dół wykałaczkami. Patelnię rozgrzać. Ułożyć mięso i smażyć bez tłuszczu.
3.W między czasie warzywa ugotować na parze. Oprószyć je solą.
Na talerzu ułożyć warzywa i polać je sokiem z pomarańczy. Na warzywach ułożyć mięso i obsypać je pestkami granatu. Smacznego!
Komentarze