Drobiowe szaszłyki z małych roladek

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Czy szaszłyki muszą być zawsze nadziewane na przemian, np. mięso, warzywo, itp... Jak się okazuje: NIE ! Przedstawiam Wam nowy pomysł i sposób na efektywne szaszłyki z mini roladek, jak Wam się podob

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - podwójne piersi z kurczaka: 2 sztuki
    - papryka: 0.5 sztuki
    - suszone pomidory z oliwy: 4 sztuki
    - kabanos: 1 sztuka
    - żółty ser plasterki: 2 sztuki
    - przyprawa do drobiu: 4 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe szaszłyki z małych roladek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podwójne piersi kurczaka rozbijamy na jeden duży kotlet o grubości ok. 7 mm. Mięso posypujemy przyprawą do drobiu. Por gotujemy w wodzie przez 5 minut. Następnie rozkładamy por na całej piersi kurczaka. Robimy 1 rządek z pokrojonych w paski suszonych pomidorów, obok układamy paski czerwonej papryki i połówkę kabanosa. Na środek kładziemy plasterek żółtego sera. Zwijamy mięso w roladkę i zawijamy nitką. Podsmażamy na patelni grillowej z każdej strony przez 1 minutę, mięso w środku ma być surowe, a z zewnątrz przyrumienione. Następnie kroimy roladki w 1,5cm paseczki i nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Smażymy na patelni grillowej ok. 2 minut z każdej strony. Takie szaszłyki można również grillować na grillu. Na koniec szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować